Wednesday, December 22, 2010

HPV vaccine


More info about HPV = HERE. TQ

Originally scan from the Sun on Wednesday, 22 Dec 2010

Monday, December 20, 2010

Invent Your Own iPad Application Contest and Win!

 Hey readers please click below links, for more info to win an iPad :-

Love applications, be it on a Smartphone or Tablet for gaming, informative or educational purposes? We know we do, and boy could it be so addictive! Ever wish you could customize your very own iPad application tailored to your needs and wants? Here's your chance to do so AND be rewarded for it! Use your creative juices to "invent" your own iPad application and you may be worth of winning a free 3g 64GB iPad each! There are 2 prizes up for grabs. Here's how the 2 winners are chosen: - The best idea (both creatively and technologically feasible) - The most creative idea (Your idea may be well ahead of the technology that is available today but WOW us and you can still win a free iPad from Maxis. The sky is the limit!) FIRST PRIZE : 1 x 3G 64GB Maxis iPad + WIFI Maxis Modem SECOND PRIZE: 1 x 3G 32GB Maxis iPad + WIFI Maxis Modem Hurry up Churpers! Contest ends on Friday, December 31, 2010!

Saturday, December 18, 2010

Disleksia

*sekadar gambar hiasan

Disleksia berasal daripada perkataan Yunani iaitu ‘dyn’ bermakna susah dan ‘lexia’ bermakna tulisan, ia bukannya satu penyakit. Disleksia merupakan salah satu gangguan dalam pembelajaran yang biasanya dialami oleh kanak-kanak iaitu membaca dan menulis walaupun mempunyai daya pemikiran yang normal.

Punca disleksia dipercayai akibat daripada cara kerja otak yang berbeza daripada keadaan yang normal. Apabila ujian imbasan dijalankan ke atas penghidap disleksia, didapati cara otak mereka memproses maklumat agak berbeza daripada biasa.

Mereka yang mempunyai disleksia bukannya menghadapi kecacatan. Malah sebahagian daripada orang yang terkenal juga mempunyai disleksia. 

Kanak-kanak yang mengalami disleksia bukanlah tergolong dalam golongan yang bodoh. Daripada kajian-kajian mendapati mereka mempunyai tahap kecerdasan intelektual yang normal dan tidak mempunyai masalah pendengaran dan penglihatan. 

Ibu bapa mempunyai banyak pilihan untuk memberi pendidikan berterusan kepada anak-anak dengan memilih menghantar mereka ke sekolah biasa yang mempunyai kelas khas disleksia atau mendapatkan nasihat daripada Jabatan Kebajukan Masyarakat untuk menghantar anak-anak ke Pendidikan Khas.

Di Malaysia, kanak-kanak yang telah disahkan disleksia boleh mendaftar sebagai orang kurang upaya (OKU). Mereka mempunyai kad OKU daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan memperoleh bantuan RM150 sebulan daripada Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) kerana mengikuti kelas pemulihan di bawah seliaannya.

Dipetik dari KOSMO Gambar sekadar hiasan dari SINI

Friday, December 17, 2010

Check out what Berry you are today!


Please click below link for more info :-
Check out what Berry you are today!
KepohBerry? KiamsapBerry? NoobBerry? What berry do you think you are? Play the fun quiz today and stand a chance to win a limited edition BlackBerry exclusively from DiGi. Share with your friends what berry are you on your Facebook and check out tons of other Cute Berry Characters! Trust me, you will definitely play this more than once, because it's just too addictive to stop! Share the fun today!

Thursday, December 16, 2010

The Celcom Great Sale until 31.03.2011


Hey guys, please click below link for more info :
Thinking of rewarding yourself with something awesome because you've been a nice this year? Well, you deserve it! How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW! So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!

Wednesday, December 15, 2010

The Celcom Everyone Sale is back!


    The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time, coinciding with the Christmas and New Year celebrations as well as school holidays. It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now! Please click this link for more info. TQ

Tuesday, December 14, 2010

Konsert Gemuruh DT = Nuffnang

            Thank you Nuffnang! Dah terima email dari Nuffnang on Monday, tiket pun dah collect, Penang sekarang kerap hujan, yang pastinya aku akan kesana dengan rain coat! hahaha... anyway thanks again Nuffnang.

Friday, December 10, 2010

Hikayat Hang Cangkul

      Tersebutlah kisah, di suatu petang yang damai lagi aman permai, bergerak seorang lelaki yang gagah, sekali santap 5 pinggan dapat dihabiskan! menuju ke belakang rumah bersenjatakan cangkul, habis rumput rampai diserangnya, namun dia tersenyum puas melihat serangannya, dia berjaya "menawan" batas pertama dan akan terus menawan keseluruhan medan juang ini!
Medan juang yang bakal berubah!
        Akibat diinspirasikan oleh Upin&Ipin (Dalam episod berkebun) & Jamie Oliver, aku mengambil langkah untuk berkebun ditanah sekangkang kera yang terletak dibelakang rumah ibubapa mertuaku. Disamping berkebun ianya satu riadah bagi aku daripada duduk terbungkang mengadap TV di petang hari selepas balik kerja. 

         Batas pertama yang dihasilkan, semaian berusia 2 hari ketika ini, aku memilih untuk menanam bendi di batas ini. Sama-samalah kita lihat perkembangannya nanti. Kepada pembaca yang mempunyai pendapat atau tips untuk berkebun nih, harap dapat kongsi dengan aku. Aku pon tengah fikir/cari cara terbaik untuk mengurangkan serangan yang bakal diterima daripada serangga perosak.

        Ketika aku berehat, terpandang sebuah basikal! Hmmm masih baru, dalam keadaan elok, cuma tayar dah pancit! Teringat kat brader Rezdrake & semua blogger yang blog pasal cycling! Basikal nih adik ipar aku yang punya, sekarang dia lebih suka naik motosikal, tu yang basikal nih terperuk kat sini. Rasa cam nak minta dia jualkan aja kat aku, boleh aku start cycling balik lepas +/- 8  tahun tak cycling! And i can make my BMI go right back to NORMAL!

TAMAT Hikayat Hang Cangkul! ( The title inspired from Seniman Bujang Lapok)

Wednesday, December 8, 2010

127 Hours

127 Hours Full Trailer from TheSouthSider on Vimeo.
Salam semua... selamat review trailer dari filem 127 Hours yang difilemkan berdasarkan kejadian sebenar. kat sini ada info sikit pasal filem ni yang ditulis oleh rakan blogger kita, feel free to click raydrevil. Aku tak sabar untuk menonton filem ini :D Click here for more info = Aron Ralston . For ME = Do Not Give Up!!!

Monday, December 6, 2010

Catch the Beast, 4minute and G.Na at the DiGikpop!

Hello readers... klik below link for more info, TQ :-
Catch the Beast, 4minute and G.Na at the #DiGikpop! Grab the pre-sale tickets at 1U, New Wing!

Best news ever if you are a super fan of Korean Pop, better if you are already a huge fan of Beast, 4minute and G.Na! If you think flying to Korea just to be a paparazzi of any of your favourite K-Pop artists is too much, thanks to DiGi, you get to catch some of the K-Pop artist live in Malaysia, and be the first to get your passes! Win exclusive premiums and unique experience with the K-Pop artists from the preview sale! Passes are selling starting on the 5th December at 1U, New Wing. Share with your friends the awesome line-up ; Beast, 4minute and G.Na and also the pre-sale location (1U, New Wing)!

Saturday, December 4, 2010

Thursday, December 2, 2010

Jom sambut New Year

Jom pakat-pakat sambut tahun baru 1432 Hijrah, maklumat seperti diatas. Sekian, terima kasih.
*Picture from Pusat Islam, USM

Thursday, November 11, 2010

Ada apa dengan meja anda?

        Aku percaya, ramai diantara kita yang suka menghias meja ditempat kerja terutamanya, antara benda-benda yang menjadi kemestian adalah gambar keluarga, pokok-pokok kecil, soft toys, keychain pemberian kawan-kawan, ayat-ayat motivasi pembakar semangat dan pelbagai lagi. Di bawah ingin aku kongsikan bersama semua antara barangan yang patut ada pada meja/work station anda, artikel ini dicopy paste dari usnews di yahoo singapore sepenuhnya.. he he he...

[ p/s: meja aku paling semak kat opis, dah 2 tahun camtuh :( ] 

Items Everyone Should Keep on Their Desk at Work

, On Tuesday 9 November 2010, 22:35 SGT
 
You can tell a lot about a person by what they keep on their desk. From family photos to religious regalia, a few small trinkets tell our co-workers about our personality. They also have the potential to serve a greater purpose: making the office a better place to work.

Here are a few practical items to consider putting on your desk:
Plants. You don't need a green thumb or an abundance of light to keep a small plant on your desk. Nature's filter will improve the office air quality and help keep you alert. Plus, studies show plants can enhance worker productivity.
The large seed in the center of a papaya can be turned into the perfect office plant. If you're botany-challenged, consider a spider plant, which are easy to grow.

Aromatherapy. One of the easiest holistic treatments is aromatherapy, the simple act of smelling essential oils for healing.
To keep yourself in a positive frame of mind, consider adding an odor or two to your desk. This can be in the form of an unlit candle, potpourri, or even a tea bag. Fight boredom with cinnamon, reduce anxiety with lavender or stimulate the brain with basil. Find the aromatherapy scent that's right for you.
[See 10 Ways to Make Any Job Healthier.]

Change cup. Give a nickel or take a nickel. Having change on hand is always useful, especially if your office has vending machines. Use the money for a late-afternoon sugar boost. You can also brighten a co-worker's day by sharing the coins. Or, better yet, save that loose change to invest in your career. You'll be surprised at how much change you can save over the course of a year.

A picture that reminds you why you work. Are you saving for your child's college education? For a trip to Bermuda? For that new sports coupe? Or maybe you're looking to pay the mortgage. Whatever motivates you to earn money deserves a place on your desk. If you're working so you can live in a house, hang a photo of the place in that home that gives you the greatest pleasure.
We all work for the money, but sometimes we forget what that money is for.

Breathing Reminder. Ever find yourself tense or breathing shallowly? Conscious breathing is a wonderful tool to alleviate stress. Place a symbol in your field of vision at work that serves as a reminder to take long, deep breaths whenever possible. Better breathing is a step toward happiness.
[See How Morning Exercise Can Boost Your Career.]

Mints. A bowl of mints is a good way to encourage co-workers to stop by your desk (if you want them there). Part social catalyst, part public service--when you and your co-workers' breath is fresh, everyone wins!
[For more career advice, visit U.S. News Careers.]

Color. Offices have come a long way, but the majority of workers still toil away amongst grayish walls and fluorescent lights. Having certain colors within view can trigger feelings that make work more tolerable. Stay healthy by looking at yellow, calm by staring at green (like your new plant) and optimistic with orange.
You can pick up most of these workplace-improvement items on the cheap at the dollar store. You spend a lot of time at your desk. Use it to your advantage.

Andrew G. Rosen is the founder and editor of Jobacle.com, a career advice blog. He is also the author of How to Quit Your Job.

Tuesday, November 2, 2010

Iklan Jawatan Kosong Di Bawah Perbadanan Bukit Bendera Pulau Pinang

Assalamualaikum & salam sejahtera, untuk makluman semua, Tarikh tutup iklan : 8.11.2010 Selamat memohon. p/s: klik pada gambar untuk paparan yg lebih jelas.










Tuesday, October 26, 2010

Jadual Kuliah Ustaz Shamsuri November 2010

         Assalamualaikum w.b.t, untuk makluman semua muslimin & muslimat, Insyaallah. Sila maklumkan dgn meninggalkan pesanan di ruangan komen sekiranya terdapat sebarang perubahan. Sekian, terima kasih.
*Maklumat diperolehi dari SINI

Saturday, October 23, 2010

Perhatian kepada ibu BAPA!

        Aku bukan lah seorang perokok :D anda yang berada diluar sana? Masih merokok ketika ini didepan laptop atau PC dengan kehadiran anak kecil di sekeliling anda? Kita patut ubah sikap kita, elakkan merokok berhampiran mereka yang tidak sepatutnya seperti kanak-kanak, wanita yang sedang hamil dan patuhilah larangan merokok walau dimana anda berada. Senang cerita, berhenti ja... :D

       Poster diatas bagi aku kreatif, tiada gambar-gambar ngeri (ngeri ka?) yang selalunya kita dapat lihat di kotak-kotak rokok & iklan-iklan serta poster-poster anti merokok. Walaupun poster kat atas mengatakan "daddy" ianya juga bersangkut paut dengan "mummy" yang merokok. So, jalankanlah tanggungjawab anda sebagai perokok. 
       p/s : aku juga bawa pemetik api, tetapi bukan utk merokok! :D
*keratan akhbar diperolehi daripada The Sun 22.10.2010 Jumaat

Friday, October 22, 2010

Bayi siapa ni ?

Kali ini kes tinggal bayi di hospital pula selepas selesai melahirkan bayi tersebut. Sila laporkan ke balai polis terdekat sekiranya anda mempunyai maklumat berkenaan waris kepada bayi tersebut. Sekian, terima kasih.

*Keratan akhbar diambil daripada The Sun bertarikh 22.10.2010 Jumaat.

Wednesday, October 20, 2010

Jamie Oliver @ TED.com

Please spend your time here, thank you :)

Jamie Oliver’s Wish

“I wish for your help to create a strong, sustainable movement to educate every child about food, inspire families to cook again and empower people everywhere to fight obesity.” 
 
“Every child should be taught to cook in school, not just talk about nutrition all day. Good food can be made in 15 minutes. This could be the first generation where the kids teach the parents.” – Jamie Oliver
 
*this article including video & writing are copied from www.TED.com
 
Masa kini kita lebih gemar beli yang "segera" belaka. Kini masa untuk berubah...

Tuesday, October 12, 2010

Mencari Lee Xin Ru

PERNAHKAH ANDA MELIHAT
KANAK-KANAK INI?

Lee Xin Ru, 2 tahun, hilang sejak 21 September 2010.
Jika anda mempunyai maklumat mengenai
kanak-kanak ini, sila hubungi

Insp. Haroza binti Pandi
di talian
019-8793776

atau
Polis Daerah Raub, Pahang
09-3552222
*maklumat diperolehi melalui Cimb Clicks

Friday, October 8, 2010

Insya Allah - Maher Zain

Maher Zain - Insha Allah from Sufi Wisdom on Vimeo.

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame

Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way

lirik from sakinah-omar.blogspot.com

Thursday, October 7, 2010

Jadual Kuliah Ustaz Shamsuri Oktober 2010

Assalamualaikum w.b.t, untuk makluman semua muslimin & muslimat, Insyaallah. Sila maklumkan dgn meninggalkan pesanan di ruangan komen sekiranya terdapat sebarang perubahan. Sekian, terima kasih.

Wednesday, October 6, 2010

10.10.10

*Kredit to Maro @ Utusan Malaysia
      10.10.10 Ramai yg memilih tarikh ini untuk melangsungkan majlis pernikahan & mengadakan majlis-majlis tertentu. Dan tentunya ada yang mahu melahirkan anak pada tarikh ini. Kita lihat berapa ramai anak yang akan lahir pada 10.10.10 :) Pada yang mahu melangsungkan pernikahan selamat melangsungkan pernikahan, pastikan persediaan  cukup, jangan buat last minute preparation, kalau belum ada tukang make up ini ada suggestion = KLIK SINI. Anyway, Happy 10.10.10 ten ten tennnn... :D

Wednesday, September 15, 2010

Planning

          Assalamualaikum & salam sejahtera, dicuti raya yang panjang nie aku & family planning untuk berkelah dipantai berhampiran Teluk Bahang. Setakat ini, seramai 10 orang individu telah mengesahkan kehadiran mereka. Selain aktiviti bermain pasir, mandi dan sebagainya aku mengambil kesempatan ni untuk memancing. Memancing sekadar seronok-seronok saja. Mana tau kot-kot boleh dapat ikan semilang 2KG ka :D
        Ok, kat atas ni picture ehsan dari en. Google, Garisan warna hijau tuh kawasan pantai yg dirancang untuk berkelah, bulatan warna oren tuh kawasan meletak kenderaan. bulatan bujur warna biru pula Hotel Mutiara Beach Resort yang belum siap-siap direnovate. 
        Sekiranya anda datang dari Jambatan Pulau Pinang, kat bawah ni laluan yg dicadang oleh En Google Maps kepada anda, masa perjalanan dengan menaiki kereta sekitar 45min (Bergantung kepada trafik lancar ataupun tidak). Sekiranya anda sesat di Pulau Pinang, jangan risau. Anda tidak akan sesat hingga ke sempadan Siam ataupun Laut China Selatan. Ringankan mulut untuk bertanya, dan tanyalah baik-baik :)
Route to Pantai Teluk Bahang
 Selain daripada penyediaan makan minum & peralatan, aku juga telah semak jadual pasang surut air dan juga cuaca pada hari tersebut. Anda juga boleh semak kat SINI. Kat bawah adalah keputusannya.
Jadual pasang surut air
Cuaca baeekkk :)
Ok, akhir sekali ingatlah kita hanya merancang, Allah Yang Menentukan.

Thursday, September 2, 2010

The Chosen One

The Chosen One- Maher Zain from sunmelon on Vimeo.

In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
محمد يا رسول الله

You were so caring and kind
your soul was full of light
You are the best of mankind
محمد خير خلق الله

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
محمد يا رسول الله

Your face was brighter than the sun
Your beauty equaled by non
You are Allah Chosen One
محمد خير خلق الله

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

I'll try to follow your way
And do my best to live my life
as you taught me
I pray to be close to you
On that day and see you smile
When you see me

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

صلّوا على رسول الله
Oh
Peace be upon.. Oh
The Chosen One 
*Lirik dari sakinah-omar.blogspot.com

Friday, August 20, 2010

PELUANG PEKERJAAN/ VACANCY

*sekadar gambar hiasan (realvista.bspot.com)
  • JURUWANG
  • JURUJUAL ELEKTRIKAL
  • PEMBANTU STOR
  • ANGGOTA KESELAMATAN
TESCO Penang Hyper (aka Tesco Jelutong)
No.1, Lebuh Tengku Kudin 1
Bandar Jelutong 11700 Pulau Pinang
Maklumat lanjut, 04-659 4944 (9am-6pm)
TEMUDUGA TERBUKA SEDANG DIJALANKAN!

Concern aku cuma satu, HR opisnya kena hire org awal-awal lagi, bukan dah masuk 10 Ramadhan masih cari staff, bagi aku, agak sukar untuk dapatkan tenaga kerja di waktu-waktu begini. Pada yang berminat, jangan malu jangan segan, daripada anda menganggur tak tentu hala, kerja la dulu mana yang ada. Perjalanan masih jauh.

Tuesday, July 27, 2010

Luqman 3rd Birthday

Sudah 3tahun 2minggu berlalu, tapi ingatan aku kat labour room Hospital Bersalin Pulau Pinang masih segar dalam ingatan, peristiwa yang benar-benar mengubah hidup aku, Yeaaahhh aku sudah bergelar bapa, ayah, abi, abah dan lain-lain yang sewaktu dengannya. Tahun nih my Hero dah masuk tahun yang ke-3, makin pandai, makin ligat, makin buas, makin curios, makin bertenaga, makin macam-macam lagi. So masa birthday my Hero nih, Tokmak dia ada masak sikit-sikit, kiranya macam kenduri mini cam tuh, aku & wife decide beli kek yang ada gambar bumbelbee kat atas kek tuh.
Menu of the day.
menu petang tuh.. bihun goreng, nasi impit, agar-agar, air sirap & kek! yummy! :)
Tak sabar nak potong kek!
Yeah that's him @ 3 years old :)
Yup, aku gembira dan bersyukur dengan anugerah dari Allah ini, tapi bila flashback balik berita-berita kat dada akhbar pasal kes pembuangan bayi dan penderaan terhadap anak-anak. Tiba-tiba aku rasa marah, geram, kecewa, sedih. Aku berazam akan jaga amanah yang diberikan kepada aku dan isteri ini sebaik mungkin. Luqman may Allah bless u my son! :)

Tuesday, June 8, 2010

@ Ekspo Seberang Jaya, P. Pinang

                            (p/s: klik kat pic utk paparan yang lebih jelas)
              Last Friday, lepas solat Jumaat dapat call dari Abg Azhar (AA), dia ajak join berniaga kat Tapak Ekspo Seberang Jaya. Kawan dia sponsor tapak/ kiosk/ kedai kat situ. Aku set dengan partner aku depa kata ok. Malam tu juga kami kesana untuk tengok kedai & ambil kunci. Aku, AA, Adie & Abg Razak S bertolak dari Halalan Toyiba Gelugor ke kedai motorsport custom BERG. Brader BERG ni la yg jemput kami berniaga kat sana. Thank you very much brader BERG :D Lepas tengok kedai, kemas sikit-sikit. Penganjur ekspo nih blanja kami semua makan kat En Hamid Gulai Kawah batang pisang. Perrrggghhh! Sedap!!! So, on Saturday noon aku n AA bawa barang masuk. Set up sikit-sikit, pastu kami balik dulu, petang pi balik. Penat!? Bleh tahan la. 

Still alive!!! :D
              Actually lot yang ditaja nih untuk pameran motosikal berkuasa tinggi, custom, antik dan lain-lain. Apa yang kami jual? tak kan nak jual ubat sakit urat kot. So, aku dengan kawan-kawan pilih untuk jual pakaian bundle. Heh! Syok juga meniaga bundle nih. Macam-macam gelagat customer yang boleh jumpa. Dan juga anda boleh memperolehi cermin mata polarized dengan harga yang lebih murah dari pasaran dan rekabentuk yang terkini. Ekspo ni berlangsung dari 5 hingga 13 Jun 2010. So, pada yang ada masa tuh singgah-singgah lah disana, dan jangan segan untuk berkunjung ke gerai kami.
           Bagi memanaskan tapak/ kiosk/ kedaikat situ yang sememangnya panas dan berkuap. Ada juga acara dance ala-ala showdown. Memang free style dancer tuh berbakat & boleh masuk competition kalau depa nak.
Seronok bebudak & bapa budak tengok :D
It's showdown time!!!

Kat atas nih gambar Brader Pali ngan anaknya. Skali tengok mcm Paul Sr ngan Paul Jr American Choppers tuh. :P

Sunday, May 16, 2010

Terima Kasih CIKGU :)

Mak Chaq (Guru tadika 89-90 @ Kg Bkt Payong, Kedah)
Cikgu Haron ( SKBP 91-96)
Cikgu Abdullah (SKBP 91-96)
Cikgu Najib (SKBP 91-96)
Sir Fahmi (SKBP 91-96)
Cikgu Norjan (SKBP 91-96)
Ustaz Wan (SKBP 91-96)
 Cikgu Ahmad Salleh (SMKDSO 97)
Cikgu Cheah (SMKHZA 97-00)
Cikgu Lee Lay Wah (SMKHZA 97-00)
Cikgu Rosmawati Sadri (SMKHZA 97-00)
Cikgu Foo (SMKHZA 97-00)
 Cikgu Lee (SMKHZA 97-00)
Ustaz Marzuki (SMKHZA 97-00)
 Ustaz Suhaimi (SMKHZA 97-00)
Cikdu Umi (SMKHZA 97-00)
Cikgu Khamidatul Khurtubiah(SMKHZA 97-00)
 Cikgu Ng (SMKHZA 97-00)
Cikgu Chan (SMKHZA 97-00)
Allahyarham Cikgu Abdul Rahman (SMKHZA 97-00)
Allahyarham Cikgu Noor Au (SMKHZA 97-00)
Cikgu Khoo (SMKAM 01-02)
Cikgu Anawiyah (SMKAM 01-02)
Cikgu Shukor (SMKAM 01-02)
Selamat Hari Guru buat semua warga pendidik di seluruh dunia, jutaan terima kasih diucapkan kepada semua guru yang pernah mengajar & membimbing kami, walaupun terkadang terlupa nama, tetapi jasa & pengorbanan tetap di ingati. TERIMA KASIH CIKGU!!! :D

Monday, May 10, 2010

Ustaz Shamsuri @ Penang Island May 2010

Assamualaikum w.b.t
Berikut adalah jadual Kuliah Bulanan Ustaz Shamsuri di Pulau Pinang (Bahagian Pulau):-

Masa                                         Tarikh                    Tempat
Lepas Solat Maghrib     11 May 2010       Masjid Jamek Jelutong

Lepas Solat Maghrib     17 May 2010      Masjid At-Taqwa(Tmn Tun Sardon)

Lepas Solat Maghrib     24 May 2010     Masjid Negeri Pulau Pinang

Dijemput semua muslimin & muslimat. Jom pakat-pakat pi. Insyaallah.. ('',)
p/s: Sekiranya Tuan/Puan mempunyai maklumat mengenai perubahan tarikh/masa/penundaan kuliah diatas harap dapat dikongsi dengan meninggalkan maklumat tersebut di ruangan 'komen'. Terima kasih.

Friday, April 30, 2010

Jgn Guna Headphone Masa Me-ngai!


BIG CATCH MOVIE from Moles Merlo on Vimeo.
 Ha ha ha... amacam Mr Vista? Hang slalu tidoq ja time mancing...

Thursday, April 22, 2010

Makan

Makan, yup maaakan! selalu juga kita sembang dengan kawan-kawan pasal makan-makan kat Office, "Nie Ucop, opis aku buat makan-makan la harini, tapi depa tak jemput hang pon, aku nak bagitau jaa" lebih kurang macam tu la. Baru-baru ni, opis aku pon buat jugak, depa tak jemput sapa-sapa pon, kira majlis makan tertutup la.Menu hari tuh...
Nasi Arab... Pak Arab makan nasi ngan sambal belacan? Depa kata sepatutnya makan ngan sup kambing. Mungkin budget tak cukup kot, kambing kan mahal. Takpa kita makan ja, Nasi dia sedap juga, sampai bertambah aku makan ha ha ha... Menu-menu lain..
 Habok-habok pon ada, ini favourite aku... depa makan 2-3 kali suap, aku makan sekali suap ja... p/s: kuihnya kecik ja, atau mulut aku yang besaq! ha ha ha..

Tersusun rapi sebelum diserbu oleh batalion yang sedang laparrr... Bagus juga buat plastic container macam ni, boleh recycle, aku buat ice cube, simpan dalam fridge office. Mana tau kot-kot berguna untuk emergency.
 Inilah sebahagian dari batalion yang sedang laparrr tu. he he he.. Makan bila lapar, berenti sebelom kenyang!

 Dari kiri: K. Dayah, K. Ida & Lyn 
Di majlis tersebut TPK kami mengumumkan nama-nama yang telah berjaya memperolehi Anugerah Khidmat Cemerlang, kat unit kami, K. Dayah telah berjaya, Tahniah K. Dayah. Kejayaan Kak Inspirasi kami. :D
 Bila ada cerita seronok ada juga berita sedih. K. Ida akan meninggalkan kami dan kembali semula ke Kampus Kejuruteraan. Lyn pulak akan berkhidmat di Bahagian lain. Apapon aku mewakilkan diri aku untuk semua rakan-rakan di bahagian ini agar anda berdua terus cemerlang, gemilang & terbilang! Selamat maju jaya.

Tuesday, April 13, 2010

Iron Man 2


Iron Man 2 from nerfy on Vimeo.
Salam semua, kepada peminat-peminat Marvel Comics. Terutamanya Iron Man, terimalah trailer filem tersebut. Layan...
p/s: Sinopsis? pandai-pandai la carik! ha ha ha..

Friday, April 9, 2010

Ustaz Shamsuri @ Penang Island

                          
                                    Pic by : http://dinbrascostudio.blogspot.com/

Assamualaikum w.b.t
Berikut adalah jadual Kuliah Bulanan Ustaz Shamsuri di Pulau Pinang (Bahagian Pulau):-

Masa                                         Tarikh                       Tempat
Lepas Solat Maghrib     13 Apr 2010          Masjid Jamek Jelutong

Lepas Solat Maghrib     19 Apr 2010          Masjid At-Taqwa
                                                                                  (Tmn Tun Sardon)

Lepas Solat Maghrib     26 Apr 2010         Masjid Negeri 
                                                                             Pulau Pinang

Dijemput semua muslimin & muslimat. Jom pakat-pakat pi. Insyaallah.. ('',)
p/s: Sekiranya Tuan/Puan mempunyai maklumat mengenai perubahan tarikh/masa/penundaan kuliah diatas harap dapat dikongsi dengan meninggalkan maklumat tersebut di ruangan 'komen'. Terima kasih.

Friday, March 26, 2010

Earth Hour

Yup! esok adalah tarikh yang ditetapkan oleh Universiti Sains Malaysia untuk kita sama-sama (sebagai warga mahupun bukan warga USM) memberi sokongan terhadap kempen ini. Rata-rata semua sedia maklum mengenai kempen ini. Cuma apa yang hendak disampaikan disini adalah antara perkara-perkara yang tidak sepatutnya anda buat selama satu jam itu (ketika gelap)('',).
1) Janganlah duduk berdua-duan/berpasangan/bercampur gaul yang bukan muhrim pada waktu gelap ini.
2) Sekiranya anda sedang memandu, jangan pulak tutup lampu kenderaan anda secara tiba-tiba, semata-mata hendak turut serta dalam kempen ini. Nanti tak pasai-pasai ada yang hilang nyawa pulak!
3) Kalau duduk secara beramai-ramai dalam satu-satu premis tuh, contohnya rumah sewa atau hostel, bagi la warning dulu kat member-member lain. Supaya tidak ada yang mengamuk atau terkejut.
Yang lain tuh, hampa pkiaq la sendiri. Kalau hampa nak tau lebih lagi mengenai kempen ni, baca kat sini. Sama-samalah kita menjayakan kempen ini okay! "Memastikan Kelestarian Untuk Hari Esok".

Thursday, January 21, 2010

~Mengecat yang belom abih!

Salam semua.. Kali ni, jom kita pi tengok acara cat mengecat yang belom abih.. Ini fasa pertama, aktiviti ni kami buat waktu weekend ja tu yang tak sempat abih tuh.

father n son
sambil-sambil mengecat tuh, kita layan la radio, hot FM ka, Mutiara FM ka, Sinar FM ka, x kira lah.. janji kita enjoy sambil buat kerja.. Teh 'o' dan biskut satu kemestian, sebab nak ganti balik kalori & tenaga yang hilang masa mengecat. Yang kecil berbaju oren tuh aku punya supervisor.

i'm painting
Luqman sedang menerima kelas mengecat dari Jurutera cat mr. paintman! Heh!

sinki
Ini pulak sinki+kabinet yang telah siap tempoh hari. Aku guna sinki yang single saja, coz bole jimat space.

xabinet
Tadi sinki, ini bahagian kabinet atas+bawah+drawer+cooker hood+hoob. Tak sabaq aku nak masak guna dapoq baru nih.. :D

abs
Kabinet atas yang berkaca ni dibuka macam ni. Yang bertanda anak panah tuh adalah ABS, utk menahan pintu tuh dari tertutup dgn sendiri. Dah banyak orang guna pintu macam ni.

hood n hob
Aku guna hood & hob dari jenama Cornell. Satu pakej daa...

Letih
Luqman letih,selepas seharian penat "membantu"..

Di sebalik kegembiraan aku & family nak pindah kerumah baru ni, teringat/terkenang aku pada mereka-mereka yang kurang bernasib baik, yang terpaksa berbumbungkan langit, berlantaikan bumi, berselimutkan embun! Tak kurang juga pada anak-anak kecil di negara-negara yang terlibat dengan peperangan dan juga yang dilanda dengan bencana alam seperti Palestin, Haiti(terkini) dan lain-lain lagi.
Sesungguhnya aku bersyukur dengan apa yang aku ada ketika ini. Sebelum dijemput pulang menghadap NYA untuk dihitung satu persatu...