Friday, March 26, 2010

Earth Hour

Yup! esok adalah tarikh yang ditetapkan oleh Universiti Sains Malaysia untuk kita sama-sama (sebagai warga mahupun bukan warga USM) memberi sokongan terhadap kempen ini. Rata-rata semua sedia maklum mengenai kempen ini. Cuma apa yang hendak disampaikan disini adalah antara perkara-perkara yang tidak sepatutnya anda buat selama satu jam itu (ketika gelap)('',).
1) Janganlah duduk berdua-duan/berpasangan/bercampur gaul yang bukan muhrim pada waktu gelap ini.
2) Sekiranya anda sedang memandu, jangan pulak tutup lampu kenderaan anda secara tiba-tiba, semata-mata hendak turut serta dalam kempen ini. Nanti tak pasai-pasai ada yang hilang nyawa pulak!
3) Kalau duduk secara beramai-ramai dalam satu-satu premis tuh, contohnya rumah sewa atau hostel, bagi la warning dulu kat member-member lain. Supaya tidak ada yang mengamuk atau terkejut.
Yang lain tuh, hampa pkiaq la sendiri. Kalau hampa nak tau lebih lagi mengenai kempen ni, baca kat sini. Sama-samalah kita menjayakan kempen ini okay! "Memastikan Kelestarian Untuk Hari Esok".

4 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

Salam.. Thanks coz follow.. aku tak pasti samada aku cam hang.. hang keja kat usm jugak ka..?

$uNmeloN said...

W'salam, a'a aku keja kat USM, baru keja.. :D, tau ttg blog hang masa aku p kursus kat PPKT. Thanks juga coz follow.. harap hang x kisah aku follow, aku minat crita pasal basikal hang + smoker confession.. :D aku baru setahun jagung, kata budak Seberang "Kanyaq"..

Riezal aka Rezdrake said...

pergh.. tak tahu pulak waktu kursus kat PPKT depa bukak blog aku.. Takda masalah..nak follow pelan2 kayuh ..aku pun budak kanyaq jugak cam hang.. duk pelan2 kayuh :). Balik penang boleh tumpang hang pi mancing.. aku minat mancing

$uNmeloN said...

I'Allah.. Penang hang balik blah mana? aku kat Pulau.