Thursday, April 22, 2010

Makan

Makan, yup maaakan! selalu juga kita sembang dengan kawan-kawan pasal makan-makan kat Office, "Nie Ucop, opis aku buat makan-makan la harini, tapi depa tak jemput hang pon, aku nak bagitau jaa" lebih kurang macam tu la. Baru-baru ni, opis aku pon buat jugak, depa tak jemput sapa-sapa pon, kira majlis makan tertutup la.Menu hari tuh...
Nasi Arab... Pak Arab makan nasi ngan sambal belacan? Depa kata sepatutnya makan ngan sup kambing. Mungkin budget tak cukup kot, kambing kan mahal. Takpa kita makan ja, Nasi dia sedap juga, sampai bertambah aku makan ha ha ha... Menu-menu lain..
 Habok-habok pon ada, ini favourite aku... depa makan 2-3 kali suap, aku makan sekali suap ja... p/s: kuihnya kecik ja, atau mulut aku yang besaq! ha ha ha..

Tersusun rapi sebelum diserbu oleh batalion yang sedang laparrr... Bagus juga buat plastic container macam ni, boleh recycle, aku buat ice cube, simpan dalam fridge office. Mana tau kot-kot berguna untuk emergency.
 Inilah sebahagian dari batalion yang sedang laparrr tu. he he he.. Makan bila lapar, berenti sebelom kenyang!

 Dari kiri: K. Dayah, K. Ida & Lyn 
Di majlis tersebut TPK kami mengumumkan nama-nama yang telah berjaya memperolehi Anugerah Khidmat Cemerlang, kat unit kami, K. Dayah telah berjaya, Tahniah K. Dayah. Kejayaan Kak Inspirasi kami. :D
 Bila ada cerita seronok ada juga berita sedih. K. Ida akan meninggalkan kami dan kembali semula ke Kampus Kejuruteraan. Lyn pulak akan berkhidmat di Bahagian lain. Apapon aku mewakilkan diri aku untuk semua rakan-rakan di bahagian ini agar anda berdua terus cemerlang, gemilang & terbilang! Selamat maju jaya.

3 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

seronok bila tengok buat kenduri kendara dalam opis.. teringat zaman2 aku kat sana dulu.. pergh habuk2 tu faveret aku juga.. suap skali satu pinggan pun lepaih

shi3la said...

wahhhhhhh sedapnyer habuk-habuk tuhh...suker ai tau..

salam kenal yer..rase macam pestime singgah sini..kiter xchange link yap..

$uNmeloN said...

bro riezal: memang seronok bro...
sis shi3la: wokeh sis no problem, slamat exchange!

bro & sis : habok2 memang besh! nama lainnya tepong gomak kan?