Wednesday, December 22, 2010

HPV vaccine


More info about HPV = HERE. TQ

Originally scan from the Sun on Wednesday, 22 Dec 2010

Monday, December 20, 2010

Invent Your Own iPad Application Contest and Win!

 Hey readers please click below links, for more info to win an iPad :-

Love applications, be it on a Smartphone or Tablet for gaming, informative or educational purposes? We know we do, and boy could it be so addictive! Ever wish you could customize your very own iPad application tailored to your needs and wants? Here's your chance to do so AND be rewarded for it! Use your creative juices to "invent" your own iPad application and you may be worth of winning a free 3g 64GB iPad each! There are 2 prizes up for grabs. Here's how the 2 winners are chosen: - The best idea (both creatively and technologically feasible) - The most creative idea (Your idea may be well ahead of the technology that is available today but WOW us and you can still win a free iPad from Maxis. The sky is the limit!) FIRST PRIZE : 1 x 3G 64GB Maxis iPad + WIFI Maxis Modem SECOND PRIZE: 1 x 3G 32GB Maxis iPad + WIFI Maxis Modem Hurry up Churpers! Contest ends on Friday, December 31, 2010!

Saturday, December 18, 2010

Disleksia

*sekadar gambar hiasan

Disleksia berasal daripada perkataan Yunani iaitu ‘dyn’ bermakna susah dan ‘lexia’ bermakna tulisan, ia bukannya satu penyakit. Disleksia merupakan salah satu gangguan dalam pembelajaran yang biasanya dialami oleh kanak-kanak iaitu membaca dan menulis walaupun mempunyai daya pemikiran yang normal.

Punca disleksia dipercayai akibat daripada cara kerja otak yang berbeza daripada keadaan yang normal. Apabila ujian imbasan dijalankan ke atas penghidap disleksia, didapati cara otak mereka memproses maklumat agak berbeza daripada biasa.

Mereka yang mempunyai disleksia bukannya menghadapi kecacatan. Malah sebahagian daripada orang yang terkenal juga mempunyai disleksia. 

Kanak-kanak yang mengalami disleksia bukanlah tergolong dalam golongan yang bodoh. Daripada kajian-kajian mendapati mereka mempunyai tahap kecerdasan intelektual yang normal dan tidak mempunyai masalah pendengaran dan penglihatan. 

Ibu bapa mempunyai banyak pilihan untuk memberi pendidikan berterusan kepada anak-anak dengan memilih menghantar mereka ke sekolah biasa yang mempunyai kelas khas disleksia atau mendapatkan nasihat daripada Jabatan Kebajukan Masyarakat untuk menghantar anak-anak ke Pendidikan Khas.

Di Malaysia, kanak-kanak yang telah disahkan disleksia boleh mendaftar sebagai orang kurang upaya (OKU). Mereka mempunyai kad OKU daripada Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) dan memperoleh bantuan RM150 sebulan daripada Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) kerana mengikuti kelas pemulihan di bawah seliaannya.

Dipetik dari KOSMO Gambar sekadar hiasan dari SINI

Friday, December 17, 2010

Check out what Berry you are today!


Please click below link for more info :-
Check out what Berry you are today!
KepohBerry? KiamsapBerry? NoobBerry? What berry do you think you are? Play the fun quiz today and stand a chance to win a limited edition BlackBerry exclusively from DiGi. Share with your friends what berry are you on your Facebook and check out tons of other Cute Berry Characters! Trust me, you will definitely play this more than once, because it's just too addictive to stop! Share the fun today!

Thursday, December 16, 2010

The Celcom Great Sale until 31.03.2011


Hey guys, please click below link for more info :
Thinking of rewarding yourself with something awesome because you've been a nice this year? Well, you deserve it! How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW! So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!

Wednesday, December 15, 2010

The Celcom Everyone Sale is back!


    The EVERYONE SALE is here and it’s gonna be the BIGGEST SALE of the year! We’ve got awesome offers for EVERYONE! Xpax is launching this sale at a perfect time, coinciding with the Christmas and New Year celebrations as well as school holidays. It’s the best time for people to go out shopping for new phones and gadgets, at AWESOME DISCOUNTS! You shoppers out there won’t wanna miss out on this! Share this mind-blowing deal now! Please click this link for more info. TQ

Tuesday, December 14, 2010

Konsert Gemuruh DT = Nuffnang

            Thank you Nuffnang! Dah terima email dari Nuffnang on Monday, tiket pun dah collect, Penang sekarang kerap hujan, yang pastinya aku akan kesana dengan rain coat! hahaha... anyway thanks again Nuffnang.

Friday, December 10, 2010

Hikayat Hang Cangkul

      Tersebutlah kisah, di suatu petang yang damai lagi aman permai, bergerak seorang lelaki yang gagah, sekali santap 5 pinggan dapat dihabiskan! menuju ke belakang rumah bersenjatakan cangkul, habis rumput rampai diserangnya, namun dia tersenyum puas melihat serangannya, dia berjaya "menawan" batas pertama dan akan terus menawan keseluruhan medan juang ini!
Medan juang yang bakal berubah!
        Akibat diinspirasikan oleh Upin&Ipin (Dalam episod berkebun) & Jamie Oliver, aku mengambil langkah untuk berkebun ditanah sekangkang kera yang terletak dibelakang rumah ibubapa mertuaku. Disamping berkebun ianya satu riadah bagi aku daripada duduk terbungkang mengadap TV di petang hari selepas balik kerja. 

         Batas pertama yang dihasilkan, semaian berusia 2 hari ketika ini, aku memilih untuk menanam bendi di batas ini. Sama-samalah kita lihat perkembangannya nanti. Kepada pembaca yang mempunyai pendapat atau tips untuk berkebun nih, harap dapat kongsi dengan aku. Aku pon tengah fikir/cari cara terbaik untuk mengurangkan serangan yang bakal diterima daripada serangga perosak.

        Ketika aku berehat, terpandang sebuah basikal! Hmmm masih baru, dalam keadaan elok, cuma tayar dah pancit! Teringat kat brader Rezdrake & semua blogger yang blog pasal cycling! Basikal nih adik ipar aku yang punya, sekarang dia lebih suka naik motosikal, tu yang basikal nih terperuk kat sini. Rasa cam nak minta dia jualkan aja kat aku, boleh aku start cycling balik lepas +/- 8  tahun tak cycling! And i can make my BMI go right back to NORMAL!

TAMAT Hikayat Hang Cangkul! ( The title inspired from Seniman Bujang Lapok)

Wednesday, December 8, 2010

127 Hours

127 Hours Full Trailer from TheSouthSider on Vimeo.
Salam semua... selamat review trailer dari filem 127 Hours yang difilemkan berdasarkan kejadian sebenar. kat sini ada info sikit pasal filem ni yang ditulis oleh rakan blogger kita, feel free to click raydrevil. Aku tak sabar untuk menonton filem ini :D Click here for more info = Aron Ralston . For ME = Do Not Give Up!!!

Monday, December 6, 2010

Catch the Beast, 4minute and G.Na at the DiGikpop!

Hello readers... klik below link for more info, TQ :-
Catch the Beast, 4minute and G.Na at the #DiGikpop! Grab the pre-sale tickets at 1U, New Wing!

Best news ever if you are a super fan of Korean Pop, better if you are already a huge fan of Beast, 4minute and G.Na! If you think flying to Korea just to be a paparazzi of any of your favourite K-Pop artists is too much, thanks to DiGi, you get to catch some of the K-Pop artist live in Malaysia, and be the first to get your passes! Win exclusive premiums and unique experience with the K-Pop artists from the preview sale! Passes are selling starting on the 5th December at 1U, New Wing. Share with your friends the awesome line-up ; Beast, 4minute and G.Na and also the pre-sale location (1U, New Wing)!

Saturday, December 4, 2010

Thursday, December 2, 2010

Jom sambut New Year

Jom pakat-pakat sambut tahun baru 1432 Hijrah, maklumat seperti diatas. Sekian, terima kasih.
*Picture from Pusat Islam, USM